Хто у Херсоні відповідає за вилов бродячих собак

6 лет назад 0

Прогулюючись Херсоном нерідко можна побачити зграї бродячих собак, які розгулюють містом. Також часто фіксуються випадки нападу тварин на людей. На сьогоднішній день, у Херсоні кількість безпритульних собак доходить до 5 – 8 тис тварин, зазначає директор МКП "Гарантія". Міська рада у цьому році виділила коммунальному підприємству 2 млн грн, на вилов, стерилізацію, лікування та утримання тварин у притулку.

«Притулок налічує 12 працівників – це ловці собак, обслуговуючий персонал та ветеринарний лікар. Кожного буднього дня бригада здійснює відлов собак за викликами мешканців, або у місця найбільшого скупчення тварин (ринки, вокзали). Одразу після вилову собака потрапляє до карантинної зони, де їх лікують від бліх, вошей, виводять лишаї, з ними працює ветеринарний лікар, який їх кожної середи стерилізації. Проводиться також безкоштовна вакцинація собак проти сказу», — говорить директор МКП «Гарантія» Ігор Семенчев.

Після проходження всіх процедур простерилізованих тварин з кліпсою у вусі відпускаються у місто. Стерилізація проводиться з метою зменшення популяції бродячих собак у місті.

«У цьому році планується виловити 1200 собак, стерилізувати 800. Наразі 500 собак відловлено та стерилізовано», — додав Семенчев.

Також у «Гарантії» наголосили, що проблема з безпритульними собаками стоїть так гостро через самих мешканців міста, оскільки нерідко недобросовісні власники викидають тварин на вулиці міста.

Автор: Антон Костюк