Як в Херсоні кобзаря вшановували

7 лет назад 0

9 березня Україна відзначає 203-ю річницю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Великого поета , художника, етнографа і революціонера-демократа , вшановують у ці дні і в Херсоні. 

9 березня 1814 року у родині кріпака народився Тарас Шевченко. Йому судилося стати великим українським митцем. 10 березня, у віці 47 років він покинув світ, але вже , відомим письменником, художником громадським та політичним діячем, повідомляють ВТВ плюс. 

Його творчість вплинула і на розвиток української мови. Багато літературознавців вважають саме його, а не Івана Котляревського, засновником літературної української мови.

«Кобзар» став найзнаменитішою книгою Шевченка. Тільки за його життя він перевидавався 4 рази. А в радянські часи загальний тираж «Кобзаря» склав понад 8 мільйонів. Вірші з цієї збірки перекладені на понад 100 мов світу. 

За життя Тараса Шевченка лише незначна частина його поезій побачила світ. То були переважно його ранні твори. Проте чимало віршів великого українського митця покладені на музику. 

З творчістю Тараса Шевченка знайомі люди різних поколінь.