Імовірно, на Херсонському напрямку ЗСУ наступали на острів у дельті Дніпра, – ISW

6 месяцев назад 0

Імовірно, українські сили, 11 листопада, наступали на острів у дельті річки Дніпро на південний захід від Херсона.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Посилаючись на геолокаційні кадри від 9 листопада, аналітики пишуть, що російська військові завдають ударів по українській армії у районі острова Білогрудий (розташований у плавнях між Херсоном і Голою Пристанню).

Також про українську операцію продовжують говорити російські воєнні блогери, йдеться у тексті звіту.

“Російські джерела стверджували, що українські війська атакували поблизу Пойми, Піщанівки та мали частковий успіх у лісових масивах на південь від Кринок, де тривають бої”, – написав ISW.

Вони зазначили, що з повідомлень кількох російських блогерів, окупаційні війська біля Кринок взяли у полон групу українських військових.

“Відомий пов’язаний з кремлем військовий блогер поскаржився, що недоліки російської радіоелектронної боротьби (РЕБ), систем протиповітряної оборони та використання безпілотників ускладнюють здатність Росії знищити українське угруповання на східному березі (ред. лівобережжі Херсонщини)”, – йдеться у повідомленні.

Раніше в ISW повідомляли, що прогалини в російській ППО дозволяють українській армії застосовувати ударно-тактичну авіацію по армії РФ на фронті біля Кринок на лівобережжі Херсонщини.

Також в ISW писали, що, ймовірно, ЗСУ перерізали військовим РФ дорогу “Олешки – Нова Каховка” та перекинули обмежену кількість бронетехніки на лівобережжя Херсонщини.