Інклюзивний театр при Гончарівці бере участь у фестивалі «Мельпомена Таврії»

3 года назад 0

Актори інклюзивного театру при Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара «Звичайна роль – особливий актор» (керівник – директор бібліотеки Коротун Надія) презентували виставу «Півень-Хвалько» в рамках XXIII Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». Режисерка, яка невтомно працює з надзвичайною інклюзивною трупою – заслужений працівник культури України Корольова Ірина.

До речі, інклюзивний колектив вже втретє демонструє свою творчу роботу на фестивалі «Мельпомена Таврії». І щороку глядачі-шанувальники з радістю зазначають, що актори кожного разу показують все більший професіоналізм. Тож і не дивно, що і цьогоріч театр отримав довгоочікуваний диплом. Виставу високо оцінили професіонали з експертної ради «Мельпомени Таврії»: Леонтьєва Світлана (заслужена журналістка України, член Національної спілки художників України, ведуча телеканалів «ДОМ» і «UA:TV»); Журавель Михайло (директор та художній керівник Одеського культурного центру, президент та засновник фестивалів театрів «Молоко», лауреат премії імені Івана Котляревського); Єрмолович-Дащинський Дмитро (магістр мистецтвознавства, театральний критик, історик театру, член Національної спілки театральних діячів України, стипендіат Уряду Польщі, журналіст (Білорусь); Житняк Юрій (журналіст, арт-аналітик (Херсон); Манукян Юлія (херсонська журналістка, театральний критик).

Батьки особливих акторів щиро дякують організаторам і журі фестивалю за відзнаку і пошану, а керівнику і режисеру – за те, що Гончарівка стала їм другою домівкою, де вони і їхні діти відчувають себе комфортно й затишно, розвиваються, опановуючи ази театрального мистецтва.