ISW: на Херсонському напрямку армія РФ облаштовує багатошарову оборону та замінувала територію біля Кринок

6 месяцев назад 0

Армія РФ, ймовірно, керуючись досвідом облаштування оборонних укріплень на Запорізькому напрямку намагаються створити подібні на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). 

Зазначається, що Генштаб визнав, що російські війська мають «досить серйозну» лінію укріплень в Херсонській області.

Крім того, в інтерв’ю Wall Street Journal (WSJ), опублікованому 15 листопада, український військовий, який виконував бойове завдання на лівобережжі Херсонщини, схарактеризував російські оборонні позиції як «складні бліндажі, які російські війська будували місяцями». WSJ також повідомило, що військові РФ замінували територію навколо Кринок, де ЗСУ зараз утримують позиції.

Аналітики пишуть, що спроби російських військових контролювати берег вздовж Дніпра, не завадили Силам оборони перекидати на лівобережжя додаткові сили та військову техніку.

В ISW стверджують, що офіційне визнання Україною щодо створення плацдармів на лівобережжі Херсонщини свідчить про те, що цих позицій достатньо для продовження наземних операцій.

Нагадуємо, що у морській піхоті ЗСУ заявили, що вони провели “серію успішних дій” на лівобережжі Херсонщини. Генштаб повідомляв, що підрозділам ЗСУ вдалося вибити солдатів РФ з їхніх позицій на лівобережжі Херсонщини та закріпитися там.

Раніше аналітики ISW повідомляли, що українські сили, схоже, здатні утримувати та забезпечувати свої поточні позиції на контрольованому Росією боці Херсонської області.