Жителі Херсона втратили 95 тисяч гривень через шахраїв, що пропонували допомогу постраждалим від війни

9 месяцев назад 0

За дві доби, 10 і 11 серпня, п'ять жителів Херсона втратили 95 тисяч гривень через шахраїв. Вони під виглядом державних та міжнародних організацій пропонували оформити грошову допомогу постраждалим від війни.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

Як зазначається, люди переходили за посиланнями, вводили свої особисті дані, реквізити банківських карток. Після цього аферисти отримували доступ до банківських рахунків та кредитних лімітів заявників. За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» ККУ. 

Інформацію про псевдовиплати усі потерпілі знаходили у месенджерах та соціальних мережах. Не перевіривши достовірність інформації, громадяни одразу переходили за посиланнями та вводили конфіденційні дані, ідеться в дописі.

Поліція попереджає, що секретні дані своїх карток, паролі та коди не можна розголошувати ні працівникам банків, ні представникам різних фондів, які нібито пропонують допомогу. Спочатку необхідно переконатися, чи дійсно певна організація виплачує гроші постраждалим від війни. Для цього можна знайти інформацію про організацію в інтернеті, прочитати відгуки, самим зателефонувати за номерами та дізнатися всі подробиці про виплати. 

Жителі Херсонщини постійно натрапляють на цю шахрайську схему. На початку серпня ми писали, що люди втратили 70 тисяч гривень через такі дії шахраїв.

Наприкінці липня від дій аферистів постраждали троє жителів Херсонської області. Через різні шахрайські схеми та свою довірливість громадяни втратили понад 300 тисяч гривень.