Жителя Херсонщини засудили за спробу дати хабар

6 месяцев назад 0

Жителя Білозерської громади Херсонської області Олега Булигіна оштрафовано на 17 тисяч гривень за спробу дати хабар 5 тис. грн. 

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Наприкінці вересня цього року правоохоронці спіймали пана Булигіна за кермом п’яним. Автівку ВАЗ 212140 вилучили, а на порушника склали адмінпротокол.

Чоловік вирішив «викупити» машину.

За матеріалами кримінального провадження, він прийшов на прийом до заступника начальника відділення поліції в Білозерці та поклав під блокнот на столі перед майором десять купюр номіналом 500 грн, мовляв, за «позитивне розв'язання питання». Правоохоронець від пропозиції категорично відмовився й невідкладно повідомив чергового про факт надання йому неправомірної вигоди. Усе це зафіксовано на відеозаписі нагрудною боді-камерою майора.

Справа розглядалася в Херсонському міському суді. Чоловік повністю визнав свою вину й розкаювався. Та просив покарати його не позбавленням волі, а оштрафувати, оскільки планує влаштовуватися на роботу.

Суд 1 листопада ухвалив покарання – штраф 17 тис. грн.

Протягом 30 днів із цієї дати на вирок може бути подана апеляційна скарга.

А справа про адмінпорушення – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння – ще розглядається.

Також, як уже писала Медіаплатформа “Вгору”, слідчий відділ УСБУ в Херсонській області викликає на допит 42-річного полковника другої служби управління захисту конституційного ладу ФСБ РФ Дмитра Лайкова, якого підозрюють в ув'язненні та катуванні цивільних людей.

Слідчі управління СБУ в Херсонській області підозрюють ще трьох російських військовослужбовців у порушенні законів та звичаїв війни, що призвело до смерті 24 людей та поранення 51 людини.

Галицький районний суд Львова заочно засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна 20-річного Андрія Лишенка, мешканця Шахтарська Донецької області, який воював на території Херсонщини.