Кабмін вирішив звільнити тисячі співробітників РДА

4 года назад 0

У Кабінеті міністрів України ухвалили рішення звільнити з районних державних адміністрацій тисячі співробітників – штат буде скорочений на 18 449 осіб.

Як заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет, скорочення штатів відбудеться для підвищення ефективності їх роботи.

"Рішення про скорочення було непростим, але необхідним. Ми повинні істотно підвищити ефективність роботи державних органів", – написав він.

У своєму повідомленні він перелічив декілька принципів скорочення:

  • частина функцій дублюється з об'єднаними територіальними громадами (ОТГ);
  • частину функцій ліквідують, оскільки вони виявилися застарілими і неефективними;
  • ще частину функцій мають намір перенести на більш високий рівень (ОДА, територіальних органів центральних органів влади або Київ);
  • деякі функції будуть об'єднані.

Співробітників, які потраплять під скорочення, попередять про звільнення за два місяці, а також виплатять їм все компенсаційні витрати, в тому числі за невикористані щорічні відпустки.

Кожному держслужбовцю обіцяють знайти нову роботу. До цього процесу залучили профспілки, вони будуть працювати з кожним держслужбовцям індивідуально.

"Пошук роботи, проведення професійного навчання, а також підготовка до початку власного бізнесу будуть проводитися із залученням широкого кола організацій – бізнесу, ОТГ, профільних асоціацій тощо. Для цього всі співробітники будуть запрошені пройти профілювання", — написав міністр.