Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню, – Ігор Клименко

9 месяцев назад 0

Екоцид, який російська армія вчиняє на українській землі – це злочини проти нашої планети та майбутніх поколінь. 

Про це повідомляє пресслужба МВС, зі слів Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка під час зустрічі з представниками іноземних дипломатичних установ, акредитованих у нашій країні, щодо побудови системи реалізації Формули миру.

“У результаті теракту було зруйновано 11 прольотів верхньої частини греблі із 28-ми. 3 машинної зали ГЕС стався витік 150 тонн мастила. Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню”, – зазначив міністр.

За його словами,  до зони надзвичайної ситуації потрапили 180 населених пунктів Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей. Там проживало орієнтовно 875 тисяч населення. Щонайменше 34 особи загинули, ще 28 — отримали поранення. Безвісти зниклими вважаються 39 осіб. 3 підтоплених районів вивезли майже чотири тисячі людей та сотні домашніх тварин. Під час рятувальної операції в постраждалих районах врятовано 716 осіб, з них 30 дітей та 40 маломобільних осіб.

“Майже 700 тисяч українців залишилися без доступу до питної води. Регулярний підвіз води у постраждалі райони вдалося налагодити силами системи внутрішніх справ. До цього процесу залучалося 75 одиниць техніки”, – розповів Клименко

Дивіться у відео Медіаплатформи “Вгору”, як будували ГЕС, та до яких фатальних подій це призвело у 1950-роках.

Читайте у матеріалі нашої журналістки, про те, як в Одесі рятували тварин з Херсонщини, які припливли до чорноморського узбережжя після підриву Каховської ГЕС. 

Роботи з буріння свердловин у Херсонській області для забезпечення людей питною водою мають завершитися до кінця жовтня цього року. Визначили потребу в пів сотні додаткових свердловин у бериславській, новорайській, милівській, новоолександрівський і нововоронцовській громадах.ромади.