Каховський міський голова Віталій Немерець виїхав з міста

2 года назад 0

Каховський міський голова Віталій Немерець вимушено покинув місто. Свій від'їзд він пояснив небезпекою через відмову співпрацювати з окупантами.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Каховської міської територіальної громади.

"Через те, що я не захотів співпрацювати з російськими окупантами, життю моєї сім'ї та мені особисто загрожувала реальна небезпека. Вважаю, що від мертвого мера або мера десь у підвалі користі громаді немає. Тому я прийняв рішення виїхати з тимчасово окупованої Каховщини на підконтрольну ЗСУ територію", — написав міський голова Каховки у соцмережі.

Він також додав:

"Дорогі мої каховчани! Те, що я фізично не з вами, не означає, що я вас покинув!! Я і надалі працюю і працюватиму для вас — на благо нашої Каховської громади. Знайте, що усунути з посади або прийняти мою відставку можуть лише більшість депутатів міської ради на легітимній сесії.  Все інше — "фількіна грамота". Сподіваюсь на якнайшвидше повернення додому моїх друзів і колег міських голів Таврійська — Миколи Різака, Голої Пристані — Олександра Бабича та Олега Яхнієнка, голову Милівської сільської громади. А також всіх інших підступно викрадених українців. 

 Для кожного з вас я, як і раніше, на відстані телефонного дзвінка. Вірю, що найближчим часом зможу працювати разом з вами та для вас у звільненій Каховці".

Нагадаємо, вчора також виїхали з окупованих територій Херсонщини міські голови Олешок і Скадовська.