Людмила Денісова повідомила про терор на Херсонщині

2 года назад 0

Факти знущань з мирного цивільного населення оприлюднила на своїй сторінці у ФБ Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова. 

Зокрема, Денісова написала, що без зв'язку, газу, тепла, світла залишаються Станіслав та Високопілля, які напівзруйновані після обстрілів. 

“Під постійними обстрілами ворожої артилерії Станіславська громада. Селище зі знаменитими глиняними скелями, які туристи назвали українським Гранд-каньоном”, — запевняє Уповноважена.

“Станіслав — напівзруйнований. Немає зв'язку з іншими селами громади. Знищено більшість будинків і школу. Люди змушені жити в розбитих хатах, ховатися в підвалах. Вони благають про можливість евакуюватися, але окупанти не дають людям виїхати.

Третій тиждень в окупації жителі селища Високопілля. Люди залишаються без водопостачання, світла, газу, у багатьох закінчилася їжа. По селищу постійно ведеться вогонь окупантів,. багато будівель повністю зруйновано”, — доповідає Денісова.

Уповноважена з прав людини також підкреслює, що звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні.