Майже 10 тисяч жителів Херсонщини подали заяви на допомогу за пошкоджене підтопленням житло

9 месяцев назад 0

Подали заяви на допомогу від держави 9 тисяч 811 жителів Херсонської області, житло яких постраждало через підрив росіянами Каховської ГЕС. Вони отримають по 5 тисяч гривень на кожного члена родини з держбюджету.

Про це на брифінгу повідомив голова ХОВА Прокудін.

У Херсоні подали заяви 7 тисяч 599 людей. За його словами, отримали компенсацію 4 тисячі 715 заявників. Також жителі Херсонщини можуть отримати допомогу з обласного бюджету: 5 тисяч гривень на домогосподарство. Заяви подали 1 тисяча 565 людей, отримали гроші — 364.

"Є ще один вид допомоги з місцевих бюджетів: її розмір від однієї до 15 тисяч грн. Прийняли 1 тисячу 389 таких звернень, 328 родин вже отримали ці кошти у Білозерській, Чорнобаївській, Дар'ївській, Тягинській, Калинівській та Херсонських громадах. Загальна сума виплат складає понад 2,7 млн грн", — сказав Прокудін.

Також міжнародні організації спрямували на допомогу жителям регіону на понад 27 мільйонів гривень. Кошти отримали 4 тисячі 115 людей, повідомив голова ОВА.

Також очільник сказав, що в області працює реєстр знищеного та пошкодженого майна. До нього внесено 6 тисяч 326 об'єктів. Також створено 46 комісій, які розглядають питання нарахування компенсацій. 

"Маємо 2 тисячі 377 заяв на отримання компенсацій за програмою "Євідновлення". І виплачено гроші 240 постраждалим на загальну суму понад 24, 8 млн гривень. На черзі ще заяви від 415 громадян. Вони отримують відшкодування на загальну суму 42,5 млн гривень", — проінформував голова ОВА.

Раніше Прокудін повідомляв, що у Великоолександрівській громаді на Херсонщині встановили чотири станції очищення води та дві водонапірні башти.

Також в облдержадміністрації відправили до Мінінфраструктури пакет документів на придбання техніки коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії для Херсонщини. Загалом в адміністрації пропонують закупити для Калинівської, Високопільської, Кочубеївської, Великоолександрівської та Чорнобаївської громад 26 одиниць комунальної техніки на суму понад 92 млн гривень. Це автовежі, сміттєвози, самоскиди, навантажувачі, екскаватори тощо.