Медпрацівників Херсонщини навчатимуть основам психологічної допомоги військовослужбовцям

6 лет назад 0

Антитерористична операція досі триває і з кожним роком все більше наших громадян проходять через неї. На жаль, не всі повертаються з бойових завдань живими та здоровими… А ті, хто повертаються додому, ще довго страждають від невидимих наслідків війни, таких як посттравматичний стресовий розлад, контузія, постконтузійний синдром тощо. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної ради.

Несвоєчасно надана психологічна допомога може негативно позначитися на подальшому житті учасників АТО. У зв’язку з цим, психологічна допомога військовослужбовцям і, особливо, військовим, які повертаються із зони АТО, є обов’язковою.

Зважаючи на невелику кількість фахівців – військових психологів в області, Херсонська обласна рада ініціювала проведення для медпрацівників лекційно-семінарських занять з теми: «Контузія і постконтузійний синдром: фізичні і ментальні прояви. Діагностика і лікування».

Також у рамках курсу можна буде дізнатися про прояви та лікування медикоментозної алергії, анафілактичного шоку, бойової психічної травми та посттравматичного стресового розладу.

Лекційно-семінарські заняття проведуть – доктор медичних наук, професор, заступник начальника Української військо-медичної академії з клінічної роботи Всеволод Стеблюк та науковий співробітник інституту нейрохірургії Національної академії медичних наук, магістр психології Катерина Проноза-Стеблюк.

Орієнтовна дата проведення заходу – 1 березня 2018 року. Інформацію про місце проведення повідомимо додатково.