Мандатна комісія облради розглянула сесійні питання та обрала кандидатів до поліцейської комісії

5 лет назад 0

8 липня відбулося засідання постійної комісії Херсонської обласної ради мандатної, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав і свобод людини, законності і правопорядку, боротьби з корупцією, з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою. Під головуванням Дмитра Бутрія було розглянуто 21 питання.

Так, комісія підтримала проекти рішень, які напередодні сесії розглядалися на інших депутатських комісіях – «Про внесення змін до програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2019 рік» та «Про регіональну програму антитерористичних заходів на 2019-2020 роки», «Про звіт про виконання обласного бюджету за І квартал 2019 року» та «Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік». Також були розглянуті клопотання щодо нагородження грамотами та відзнаками Херсонської обласної ради та Верховної Ради, питання щодо погодження проектів землеустрою в населених пунктах, листи організацій тощо.

Крім того, депутати розглянули важливе питання щодо створення поліцейської комісії при ГУНП в Херсонській області. Вказана комісія є колегіальним органом, який діє при місцевому управлінні Нацполіції та займається проведенням відбору (конкурсу) на службу в органи поліції та проведенням конкурсу для призначення на вакантну посаду. Відповідно до законодавства, Херсонська обласна рада має надати пропозиції щодо двох членів поліцейської комісії з представників громадськості. Депутати підтримали кандидатури свого колеги Ігоря Дроговоза та психолога Херсонського обласного благодійного фонду «Мангуст» Олену Стадник.