Мешканку Білозерка Тетяну Тритенко судитимуть за колабораціонізм: стала начальницею управління праці та соцзахисту населення при окупантах

9 месяцев назад 0

Мешканку селища Білозерка на Херсонщині Тетяну Тритенко судитимуть за колабораціонізм. Її призначили на окупаційну посаду «начальника управління праці та соціального захисту населення в Херсонському районі Херсонської області». Жінці загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

З липня 2022 року Тетяна Тритенко на посаді виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, підбирала персонал для окупаційної установи. Також вона приймала звітність про проведену роботу, погоджувала плани, програми та положення, що стосуються діяльності окупаційного міністерства праці та соціальної політики Херсонської області, зазначають в управлінні.

Нагадаємо, у жительки селища Білозерки Херсонської області Ірини Гриценко конфіскують третину особистого майна – її засудили за колабораціонізм. Ірина Гриценко погодилася на пропозицію обійняти посаду «спеціалістки Білозерського центру зайнятості». 

Мешканцю Білозерської громади, який добровільно допомагав військовим РФ,  повідомили про підозру в пособництві державі-агресору. Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Чоловікові загрожує ув’язнення від десяти до дванадцяти років із конфіскацією майна.