На Херсонщині відзначили День єднання України

2 года назад 0

Сьогодні, 16 лютого, в Україні вперше відзначають День єднання. Це державне свято започаткував Президент Володимир Зеленський, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз.

В унісон зі всією країною долучилися до відзначення Дня єднання та церемонії підняття Державного прапора і жителі Херсонщини. Представники обласної та міської влади, військовослужбовці, волонтери, молодь, громадські активісти та небайдужі жителі Херсона зібралися біля обласної бібліотеки О. Гончара, аби продемонструвати всьому світу єдність та незламність нації.

Почесне право підняти Державний Прапор України надалося військовослужбовцям в/ч 3056 Національної гвардії України, які сумлінно і чесно виконують службові обов’язки та проявляють мужність і рішучість у виконанні службово-бойових завдань з захисту прав і свобод жителів Херсонщини.

Привітав жителів Херсонщини зі святом голова облдержадміністрації Геннадій Лагута. Очільник області зазначив, саме єдність та Збройні Сили України є найміцнішою зброєю перед ворогом:

«Сьогодні наша держава сильна, як ніколи, тож ми маємо це завжди пам’ятати та бути впевненими, що Україна незламна, а українці – згуртовані та єдині. Схід і Захід, Південь і Північ завжди будуть разом. Херсонщина готова обороняти власну країну, аби наші діти жили щасливо. Бажаю всім миру, добробуту та перемоги. Слава Україні!».

Також під час заходу представники релігійних конфесій провели Молебень за Україну. У спільній молитві просили за довгоочікуваний мир та спокій в країні.