На Херсонщині відзначили ліквідаторів аварії на ЧАЕС

2 года назад 0

Сьогодні українці вшановують тих, хто з перших хвилин катастрофи стали на боротьбу з невидимим ворогом – радіацією та зробили вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

До ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС були залучені десятки тисяч людей, серед них, майже 3000 – жителі Херсонської області.

Голова облдержадміністрації Геннадій Лагута подякував ліквідаторам, які 35 років назад врятували наше життя від радіаційної небезпеки:

Дякую за можливість бути сьогодні присутнім серед вас та дивлячись вам в очі подякувати за ваш героїзм, за ваш подвиг. Завдяки вам ми маємо можливість бачити, як ростуть наші діти й онуки. Завдяки вам і всім ліквідаторам ми живемо та розбудовуємо нашу країну”.

Також очільник Херсонщини вручив учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС почесні грамоти: Ользі Бойлук, Миколі Крамаренку, Сергію Морозову, Галині Ніколаєвій, Геннадію Патлайчуку, Олександру Юдіну.

Присутні поділилися спогадами про катастрофу, яка назавжди змінила життя українців, а також порушили питання виплат соціальної допомоги ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

У свою чергу Геннадій Лагута запевнив, що обласна влада докладатиме максимум зусиль, аби ліквідатори отримували необхідну підтримку та допомогу.