На Херсонщині 32 населених пункти поблизу Дніпра залишаються без світла через постійні обстріли

9 месяцев назад 0

Через постійні російські обстріли 32 населених пункти Херсонської області поблизу Дніпра залишаються без електроенергії. 

Про це повідомив в ефірі загальнонаціонального марафону керівник ОВА Олександр Прокудін, інформує Суспільне.

За його словами, саме через обстріли російської армії туди не можуть дістатись енергетики. Друга причина відсутності світла: знищені трансформаторні станції та великі опори енергозабезпечення, які перебувають поблизу Дніпра. Їх поновити неможливо.

"Кожен день екологічна служба бере проби як води пониззя Дніпра, так і в колодязях та свердловинах. Екологічних проблем у регіоні немає, інфекційних захворювань не виявили", — сказав Прокудін.

Раніше начальник ОВА повідомляв, що на деокупованій території Херсонщини перебуває без світла 41 село. З 11 листопада 2022 року вони не були заживлені. Усі ці населені пункти – на лінії зіткнення. Також у десятьох населених пунктах правобережної Херсонщини більше немає жителів.

Днями в Херсоні під’єднали до електропостачання понад 150 споживачів, які були відключені через підтоплення. У місті залишаються без світла 11 тисяч 700 тисяч споживачів. Відновлювальні роботи сповільнені, зокрема, через постійні ворожі обстріли.