На Херсонщині через повінь затопило майже 4000 будинків

8 месяцев назад 0

Унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС на правобережжі Херсонської області затопило майже 4000 будинків, з них 1300 – відновити вже не можна. Оцінити масштаби руйнувань на лівобережній частині – поки неможливо.

Про це повідомляє Суспільне Новини, зі слів керівниці апарату Херсонської обласної військової адміністрації Тетяни Козирської.

“Через підрив військами РФ Каховської ГЕС затопило 600 квадратних кілометрів території. На Херсонщині розгорнули шість тимчасових прихистків, розрахованих для проживання 550 людей. У резерві було передбачено ще дев'ять таких тимчасових прихистків", – сказала Козирська.

Зокрема, вона зазначила, що зараз у цих прихистках мешкає 160 жителів області.

Раніше писали, наразі встановлено, що внаслідок теракту росіян на Каховській ГЕС загинули 32 людини, постраждали – 28. Місце перебування ще 39 людей не встановлено. Ці дані не враховують ймовірні жертви на лівобережжі.

Також ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС завершилася 30 серпня. Спалахів холери вдалося уникнути. Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін говорить, що після руйнування дамби 6 червня постраждало 180 населених пунктів Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей, у яких проживало майже 900 тисяч населення.