На Херсонщині чоловіку оголосили підозру за торгівлю малолітньою дівчиною

7 лет назад 0

Сьогодні поліція оголосила мешканцю Олешківського району про підозру в торгівлі малолітньою дівчиною для надання сексуальних послуг. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції в Херсонській області.

Раніше, працівники відділу запобігання торгівлі людьми Головного управління Національної поліції в Херсонській області задокументували протиправну діяльність мешканця Олешківського району, який втягував у заняття проституцією жінок. В ході досудового розслідування поліцейські встановили додаткові факти кримінальних правопорушень підозрюваного.

Як розповів начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олег Шанько, працівники поліції встановили, що підозрюваний, з метою отримання доходів від сексуальних послуг, також експлуатував 12-річну дівчину. Зловмисник, використовуючи обман та уразливий стан потерпілої, викликаний її малолітнім віком, вирішив використати її у сфері надання сексуальних послуг. Підозрюваний змусив дівчину вживати алкогольні напої та коноплю, щоб довести до безпорадного стану і в подальшому передати її за гроші іншому чоловікові для задоволення статевої пристрасті. Завдяки оперативності та професіоналізму, працівники поліції вчасно попередили злочин та затримали підозрюваного. Дівчину передали матері, стан її здоров’я задовільний.

«Працівниками поліції зібрана достатня доказова база і наразі відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.149 Кримінального кодексу України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини», — повідомив начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції ВолодимирІллічко. – Херсонським міським судом відносно підозрюваного був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення залогу. Зловмиснику може загрожувати позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна».