На Херсонщині ліквідовано 9,2 мільйонів гривень заборгованості зі сплати аліментів

6 лет назад 0

Президент України підписав закон про посилення відповідальності злісних неплатників аліментів. Чужих дітей не буває! І з метою захисту прав дітей ще на початку грудня на Херсонщині об’єдналися в одну команду Херсонська юстиція, Херсонська ОДА та ГУНП області.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський повідомив: «Спільними зусиллями ми здійснилиперевірку майнового стану по 2390 боржникам, та за місяць проведених рейдів вже ліквідовано 9,2 млн. гривень заборгованості зі сплати аліментів, в тому числі від 270 стягувачів аліментів надійшли заяви про повернення виконавчих документів без виконання. В результаті на 800 злісних неплатників аліментів стало менше. Направлено до судів 199 подань про тимчасове обмеження боржників у праві виїзду за межі України і172 подань про розшук боржника. Оголошено у розшук 59 транспортних засобів боржників. Вже розшукано 3 автомобіля та 1 причеп».

«Маємо гарний результат! У 2017 році виконавчою службою Херсонщини стягнуто на утримання дітей більше 70, 82 мільйонів гривен. У результаті чого 24 604 дітей отримали свої законні кошти», -відзвітував Костянтин Хутковський.

Також вкотре нагадаємо, що для тих, хто не сплачує аліменти БІЛЬШЕ 6 місяців запроваджуються:

  • Заборона на виїзд за кордон до моменту погашення заборгованості по сплаті аліментів.
  • Заборона керувати автомобілем до моменту погашення заборгованості по сплаті аліментів.
  • Заборона користуватися зброєю та полювати.
  • Суспільні роботи до 2 місяців, оплата за які повністю піде на погашення боргу перед дитиною.
  • Позбавлення права не випускати дитину за межі України.

Вказані заходи застосовуватимуться виключно державою в особі державних виконавців. І не розповсюджуються на боржників з питань іншого характеру.

Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області