На Херсонщині поліцейські затримали серійних викрадачів автомобілів

7 лет назад 0

Затримані підозрюються у скоєнні щонайменше 10 фактів незаконних заволодінь автомобілями у різних районах Херсонської області. Зловмисники викрадали переважно вітчизняні легковики, які того ж дня продавали.

Оперативники затримали "злочинний дует" під час спроби збуту за 500 доларів США чергового викраденого авто. Встановлено, що автомобіль "ВАЗ" зловмисники викрали в одному з сіл Нижньосірогозького району і приїхали на ньому в Генічеський район, де на станції техобслуговування їх чекав покупець.За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Миколи Цапа, в операції по затриманню зловмисників брали участь оперативники Управління карного розшуку обласного главку поліції та працівники кількох відділів та відділень поліції.

Затримані виявилися жителями Нижньосірогозького району, їм 24 та 25 років. На двох мають 9 судимостей за крадіжки, угони та незаконне зберігання наркотиків. Також встановлена їх причетність до скоєння серії крадіжок з гаражів електроінструментів та запчастин до автомобілів.

Наразі правоохоронці встановлюють місця знаходження решти викрадених автомобілів. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України "Незаконне заволодіння транспортним засобом". Зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, їм загрожує до 8 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Херсонської області