На Херсонщині проживає 8 тисяч мігрантів

4 года назад 0

Такі дані, 18 грудня 2019 року, у день, коли світова спільнота відзначає Міжнародний день мігранта, оприлюднила прес-служба Української державної міграційної служби в Херсонській області.

Станом на грудень 2019 року на Херсонщині постійно проживають понад 7 тисяч іноземців, тимчасово – близько тисячі. Всі вони працюють чи навчаються у вищих навчальних закладах області.

На сьогоднішній день в Україні постійно проживає є понад 284 тисячі іноземців. Навчаються в українських ВНЗ та працюють ще понад 128 тисяч іноземців.

Нагадаємо, що 29 років тому, саме 18 грудня, Генеральна Асамблея ООН прийняла Міжнародну конвенцію про захист прав всіх мігрантів і членів їхніх сімей. За рекомендацією Економічної і Соціальної Ради Генеральна Асамблея ООН проголосила 18 грудня Міжнародним днем мігранта.

За даними ООН, на сьогодні у світі налічується майже 272 млн мігрантів, їх кількість з кожним роком збільшується. Майже половина всіх мігрантів на планеті проживає в десяти країнах: 51 мільйон – у США, по 13 мільйонів – у Німеччині й Саудівській Аравії, 12 млн – у Росії, 10 млн – у Великій Британії, 9 млн – в ОАЕ, по 8 млн – у Франції, Канаді й Австралії, 6 млн – в Італії.