На Херсонщині рятувальники ліквідували 6 пожеж, із них 5 виникли через обстріли

9 месяцев назад 0

За минулу добу, 20 серпня, на правобережжі Херсонщини в житлових секторах виникло 6 пожеж, із них 5 – через ворожі обстріли.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України в Херсонській області.

Горіли житлові будинки та господарчі споруди в населених пунктах Білозерської, Станіславської та Херсонської територіальних громад.

“Під час гасіння ворог неодноразово повторно обстрілював вогнеборців. Тому рятувальникам доводилося декілька разів відходити в безпечне місце, а після стабілізації ситуації повертатися до гасіння”, – йдеться в дописі.

Усі пожежі ліквідовано силами пожежно-рятувальних підрозділів та місцевою пожежною командою села Станіслав. До гасіння залучили 11 одиниць техніки та 48 осіб.

Фото ГУ ДСНС України в Херсонській області

Упродовж доби, 19 серпня, рятувальники ліквідували дев'ять пожеж, чотири з яких виникли через ворожі обстріли. Постійні ворожі обстріли та спекотна погода призводять до масштабних пожеж на відкритих територіях.

Про те, як працювала служба ДСНС у час окупації і як героїчно діє у фронтових умовах, журналістці Медіаплатформи “Вгору” Ганні Щидловській розповіла заступниця начальника Головного управління ДСНС України в Херсонській області Катерина Гаврилова.