На Херсонщині росіяни почали частіше застосовувати БпЛА для атак на цивільних — речниця ОК «Південь»

7 месяцев назад 0

На прифронтових територіях Херсонщини росіяни почали частіше використовувати безпілотники для атак на цивільних людей. Оскільки Сили оборони активно знищують їхню артилерію на лівому березі.

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк. 

«На херсонському напрямку, це безпосередньо у прифронтових територіях, ворог активізує повітряний спосіб атак. Оскільки контрбатарейно ми вибиваємо артилерійські потужності з лівого берега, вони частіше переходять на повітряні атаки, використовуючи авіацію і дрони», – каже Наталія Гуменюк.

За її словами, окрім ударних,  окупанти використовують  FPV-дрони та такі, що можуть переносити осколкові боєприпаси. Під прицілом армії РФ місця, де видається гуманітарна допомога, гуманітарні штаби та інші місця скупчення цивільного населення. 

Та в цілому по Херсонщині останніми днями окупанти активно застосовують тактичну авіацію й керовані авіабомби, говорить речниця ОК "Південь". Це свідчить про те, що тиск на сільськогосподарські регіони продовжується. Так, знищуються угіддя, місця збереження врожаю. 

По Миколаївщині й Одещині росіяни навпаки застосовують частіше ракети й дрони, говорить Наталія Гуменюк.

Учора ми писали, що армія РФ скинула 29 керованих авіабомб калібром 500 кг на Бериславський район.

Також учора  військові РФ безпілотником атакували Миколаївку Херсонської області. Вони скинули вибухівку на 78-річного чоловіка.