На Херсонщині створять базу відпочинку для бійців АТО

6 лет назад 0

20 липня відбулось засідання робочої наради стосовно опрацювання питання щодо створення центру реабілітації учасників проведення антитерористичної операції на базі закладу відпочинку «Білі крила» Скадовського району під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Чабана. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Було поінформовано, що заклад відпочинку «Білі крила» налічує чотири корпуси на 380 осіб загальної кількості й перебуває у власності Херсонської обласної ради.

Вадим Чабан одразу зауважив, що в даному випадку мова про медичну реабілітацію йти не може, адже для цього потрібне ліцензування й ряд відповідних документів. Тому умовно робота закладу зможе бути спрямована на два напрямки: відпочинок учасників АТО та їх родин на морському узбережжі і військово-патріотичне виховання молоді за рахунок проведення на базі закладу різноманітних дитячо-юнацьких змагань, конкурсів чи фестивалів.

«Для того, щоб розпочати процес створення закладу відпочинку для АТОвців і їх родин, в першу чергу, необхідно запропонувати всім районам і ОТГ передбачити у власних бюджетних програмах на наступний рік кошти для забезпечення відпочинку бійців із власних населених пунктів», — звернув увагу заступник голови ОДА.

Також учасниками наради було погоджено, що наразі потрібно вирішити організаційні питання щодо фінансування майбутнього закладу відпочинку учасників проведення антитерористичної операції на базі закладу відпочинку «Білі крила» і вже тоді пропонувати даний проект для реалізації власнику – Херсонській обласній раді.