На Херсонщині вибухотехніки виявили та знешкодили російську ракету «Точка-У»

9 месяцев назад 0

Сапери виявили нерозірвану російську ракету в полі неподалік одного з населених пунктів Чорнобаївської територіальної громади. 

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Як зазначають у поліції, знайдена ракета – це частина радянського зразка «Точка-У» з бойовою частиною у вигляді модифікованої авіаційної бомби. З урахуванням того, під яким кутом вона увійшла в землю, встановлено, що її пуск відбувся з тимчасово окупованих територій. Вибухова хвиля від підриву цієї ракети мала бути дуже сильною.

“Ситуацію ускладнювало те, що вона влучила неподалік важливих ліній комунікацій. Тому було прийняте рішення перевезти смертоносну знахідку в більш безпечне місце та знешкодити з дотриманням усіх норм”, – йдеться у дописі.

Бойову частину закопали у котлован, аби ґрунт взяв на себе основну детонацію, а уламки не розліталися далеко. 

“Ракету успішно знешкодили максимально безпечно для мешканців населеного пункту та працівників поліції”, – додали правоохоронці.

Раніше ми писали, що піротехнічний підрозділ ДСНС України в Херсонській області отримав обладнання для розмінування територій деокупованої частини області.

Дмитро Юнусов розповів “Вгору”, що на деокупованій території нашої області розміновано приблизно 25% сільськогосподарських земель.