На Херсонщині відкрилася 12-та поліцейська станція

4 года назад 0

Учора в селі Качкарівка Бериславського району відкрилася постійно діюча поліцейська станція. Вона обслуговуватиме жителів шістьох населених пунктів Милівської об’єднаної територіальної громади. Для Бериславщини це вже третя поліцейська станція, яка була вкрай необхідна жителям найбільш віддалених сіл. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Відкриття поліцейської станції відбулося учора, 13 лютого, за участю начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олександра Прокудіна, керівництва Бериславського відділу поліції, районної прокуратури та служби безпеки, керівництва районної влади та жителів об’єднаної територіальної громади.

— Відкриття вже 12-ої за рахунком поліцейські станції на Херсонщині є прикладом успішної, тісної та плідної співпраці поліції та місцевих територіальних громад, які спільно слідкують за правопорядком у селах та роблять життя людей безпечнішим , — зазначив начальник обласного главку поліції Олександр Прокудін. – З початком роботи поліцейської станції понад 5 тисяч жителів Милівської ОТГ зможуть отримати вчасну та якісну допомогу поліцейських. Людям не потрібно їхати за десятки кілометрів в Берислав, щоб отримати поліцейські послуги. Тепер всі проблеми громадяни будуть вирішувати на місці.

Станція облаштована усім необхідним для роботи дільничного офіцера поліції. Кабінет оснащений необхідною оргтехнікою, є доступ до мережі Інтернет, а також є куточок з іграшками для дітей.

Робота поліцейської станції буде побудована на принципі постійної комунікації між жителями шести сіл і поліцейським. Головним завданням такої роботи є профілактика злочинності, оперативне реагування на заяви і повідомлення громадян, надання сервісних послуг населенню, забезпечення їх прав та свобод. У планах розвитку ОТГ є приєднання ще двох населених пунктів та введення посад громадських помічників дільничних поліцейських у кожному селі.