На Херсонщині за добу ЗСУ ліквідували 10 човнів російських ДРГ

9 месяцев назад 0

За минулу добу, 18 серпня, Сили оборони України знищили 10 катерів з російськими окупантами, які намагалися маневрувати між островами на Дніпрі в Херсонській області. 

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час телемарафону “Єдині новини”.

Усі катери були цивільними, які окупанти переробили під диверсійно-розвідувальні групи.

«Це обладнані цивільні плавзасоби для того, щоб маневрувати між островами, намагатися ротувати там свій особовий склад, підвезти боєприпаси чи просто розвідувати напрямок дій Сил оборони», — розповіла Гуменюк.

За її словами, за добу на півдні ліквідовано 40 окупантів, одну великокаліберну гармату та п'ять одиниць автобронетанкової техніки.

Раніше Гуменюк інформувала, що 17 серпня, Сили оборони на лівобережжі Херсонщини знищили 33 військових РФ, три човни, якими вони намагались маневрувати між островами, та три великокаліберні гармати, якими армія РФ била по Бериславському напрямку. Також під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” вона повідомляла, що на окупованій частині Херсонської області колаборанти знищують документи або вивозять їх разом із родичами. За її словами, зараз окупанти ділять місцевий бюджет, адже усвідомлюють, що всі гроші, які виділяються на оборону будуть “зариті в землю”.