На Херсонщині затримали підозрюваного у вбивстві пенсіонерки

5 лет назад 0

Життя 91-річної жінки сусід-зловмисник оцінив у 1400 гривень.

Злочин стався в одному з сіл Скадовського району. У відділення поліції звернулася соціальний працівник і повідомила, що кілька днів її 91-річна підопічна не відповідає на телефонні дзвінки, двері її будинку зачинені. Заявниця переживала, що жінці стало зле і вона потребує медичної допомоги. Увійшовши в будинок, поліцейські побачили там повний безлад. Усі речі були розкидані, тіло господарки лежало на підлозі, закидане ковдрами. Жінка померла насильницької смертю, про що свідчили численні гематоми на обличчі, повідомили в ГУ НП у Херсонській області.

Поліцейські провели подвірний обхід і встановили, що у загиблої були неприязні стосунки з її найближчим 34-річним сусідом. Вдома чоловіка не було, правоохоронці знайшли його у місті Скадовськ. Він зізнався у скоєнні злочину і пояснив, що того дня вживав спиртні напої, а вночі пішов до сусідки з’ясовувати стосунки. Проникнувши в дім, він побив господарку, забрав гроші, після чого влаштував у кімнатах безлад. З грошима він поїхав у місто Скадовськ, де витрачав кошти у барах, поки його не затримали поліцейські.

Зловмисник раніше судимий, його затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 п.6 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство з корисливих мотивів». Чоловіку може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.