На Херсонському напрямку окупаційні війська сконцентрувалися біля Кринок, – Гуменюк»/>

4 месяца назад 0

Російська армія зосередила свої війська навколо Кринок Херсонської області. У цьому населеному пункті немає жодного вцілілого будинку через роботу артилерійських засобів із обох сторін. 

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

Кринки. Фото речника УДА "Південь" Сергія Братчука.

Також вона додала, що армія РФ потужно бомбардувала цей населений пункт із використанням керованих авіабомб та некерованих авіаційних ракет. 

За словами Гуменюк, окупаційні війська намагаються вибити українських військових із зайнятих позицій на лівому березі Дніпра. Водночас ЗСУ продовжують бойову роботу щодо закріплення та розширення плацдармів.

Поблизу лінії фронту на лівобережжі Херсонщини перебуває близько 10 тисяч людей, розповіла речниця, посилаючись на місцеві адміністрації.

Крім того, як зазначила Наталя Гуменюк, російські військові розташовують свою техніку між житловими будинками не для того, щоб її заховати, а для того, щоб захиститися від контрбатарейної боротьби ЗСУ.

BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну. Як повідомляла незаконна влада в окупованих Кринках Херсонської області немає мирних жителів. Їх начебто розселили в інших населених пунктах Херсонської області. 

Речниця ОК«Південь» Наталія Гуменюк розповіла, що російські військові щодня штурмують плацдарми ЗСУ на лівобережжі Херсонщини через те, що Росія готується до виборів на окупованих територіях і їм потрібні перемоги.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків.