На лівобережжі Херсонщини російські ВДВ під значним тиском через атаки ЗСУ – ISW»/>

4 месяца назад 0

Командувач Повітряно-десантними військами (ВДВ) Росії  і угрупованням військ "Дніпро" Михайло Теплінський прямо зазначив, що ВДВ перебувають під значним тиском для відбиття українських атак на лівобережжі Херсонщини.

Про це йдеться в новому звіті ISW (інституту вивчення війни). 

Як повідомляється, Теплінський сказав, що сили ВДВ перебувають під значним тиском для проведення швидких наступальних операцій поблизу Бахмута та для відбиття українських атак на лівобережжі Херсонщини.

Теплінський заявив, що незважаючи на зусилля ВДВ, українські сили продовжують розгортати додаткові підкріплення на лівобережжі, пишуть в ISW.

Американські аналітики згадують і форум Путіна 14 грудня, на якому він прокоментував ситуацію в Кринках на Херсонщині.

“ISW оцінив, що коментар Путіна про нездатність російських військ витіснити українські сили з лівобережжя, імовірно, також був критикою Теплінського, якого він призначив командувати російським угрупованням сил “Дніпро” наприкінці жовтня 2023 року”. 

Також у звіті аналітиків зазначається, що геолокаційні кадри від 23 грудня показують, як російські війська просунулися в західній частині Кринків. 

“Російський воєнний блогер заявив, що підрозділи морської піхоти захопили деякі позиції в районі Кринків. Хоча українські сили зберегли позиції в районі Кринків, де тривають позиційні бої”, – ідеться в звіті ISW.

У жовтні стало відомо, що Путін призначив Михайла Теплінського командувачем окупаційним угрупованням військ "Дніпро" на Херсонському напрямку замість Олега Макаревича. Тоді в ISW припускали, що невеликий український "плацдарм" у селищі Кринки став причиною його усунення.

 У британській розвідці писали, що Теплінського, ймовірно, високо поважають у російському Генштабі. Він був офіцером, відповідальним за відносно успішне відведення російського війська з правобережжя Херсонщини в листопаді 2022 року.