На лівому березі Херсонщини ЗСУ знищили 70 окупантів та до 24 одиниць техніки ворога

9 месяцев назад 0

На тимчасово окупованій частині Херсонської області Сили оборони за минулу добу, знищили 70 окупантів та до 24 одиниць техніки. Зокрема, ліквідували п'ять зенітних установок, серед них ЗРК Стріла.

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

За її словами, українські військові знищили 4 великокаліберні гармати, ще 2 суттєво пошкоджені. Також вдалось ліквідувати десять одиниць автобронетанкової техніки та три човни армії РФ.

"Ми не спостерігаємо значного зменшення російського потенціалу, але бачимо постійні маневри підрозділами, а це завжди їх трохи послаблює. Завдяки нашій контрбатарейній боротьбі, їх логістика порушена. Поки що вони намагаються розв'язувати цю проблему так званим математичним маскуванням, тобто кількість обстрілів намагаються тримати у межі 50-60, але снарядів прилітає значно менше", — додала Наталія Гуменюк.

Як зазначає керівниця пресцентру, російські військові протягом тривалого часу створювали концентрацію своїх ресурсів на лівому березі. Але боєприпасів більше в них не стає, тому вони маневрують, велика окупована площа їм це дозволяє. Окупанти намагаються підтягувати озброєння з інших оборонних рубежів. 

Також час від часу армія РФ продовжує імітувати відхід своїх військ з окупованих населених пунктів Херсонщини, демонстративно вивозячи свою техніку. Потім його потужно обстрілюють та повертаються, розповідаючи, що Сили оборони України намагалися нібито захопити цю територію, але вони не дали їм такої можливості. 

“Місцеві вже дуже добре орієнтуються та розуміють, що якщо росіяни відійшли, необхідно переходити в укриття, тому що будуть крити", — говорить Наталія Гуменюк.

Нагадуємо, у тимчасово окупованих Олешках Херсонської області Сили оборони України вночі знищили два склади з боєприпасами.

У тимчасово окупованій Каховці на Херсонщині та інших населених пунктах області росіяни поширювали фейки про відведення своїх військ. Вони демонстративно масово переміщали військову техніку. Так вони намагаються виявити проукраїнськи налаштованих громадян, які співпрацюють із Силами оборони України.