На Одещині затримали мешканця Херсонщини, який незаконно намагався перетнути кордон за тисячі доларів

7 месяцев назад 0

На Одещині прикордонники за допомогою БПЛА затримали мешканців Херсонської та Миколаївської областей, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Про це повідомили в Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Зазначається, що чоловіки хотіли потрапити до Молдови. Для цього вони заплатили з кожного 4500 $ США організаторам, яких знайшли через Інтернет.

Скриншот із відео прикордонників

“Для втілення своїх планів правопорушники доїхали до залізничної станції в Одеській області та пішки пройшли за вказаним маршрутом до одного з населених пунктів біля українсько-молдовського кордону, де їх затримали”, – йдеться в дописі.

За інформацією прикордонників, стосовно чоловіків складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Раніше ми писали, що прокурори Червоноградської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного мешканця Херсонської області за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. 

Також безробітного уродженця Херсона Сергія Ч. оштрафовано на понад 150 тисяч гривень за спробу нажитися на переправленні за кордон українських чоловіків, які підлягають призову та мобілізації.