На окупованих територіях Херсонщини набирають пропагандистів до місцевого “Союзу журналістів РФ”

9 месяцев назад 0

На тимчасово окупованій території Херсонської області росіяни набирають пропагандистів до місцевого "Союзу журналістів РФ". Вони створили цю організацію, щоб контролювати пропаганду в регіоні серед псевдомісцевих медіа.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Голова Херсонського відділення – росіянин Олександр Малькевич. Він є куратором усіх “регіональних медіа” на ТОТ. Всього до складу входить 40 учасників, більшість з них завезені з РФ.

“Наприклад, на останньому зібранні пропагандистів посвідчення отримала лице “телеканалу “Таврія” (створеного росіянами на базі захопленого регіонального відділення “Суспільне”) Ксенія Дегтярьова, яка приїхала з Казані (РФ)”, – йдеться в дописі.

За даними ЦНС, всі ці “місцеві журналісти” покликані поширювати російську пропаганду в регіоні, а головне – поширювати брехню за межі ТОТ з позиції нібито місцевих жителів.

Нагадуємо, в липні СБУ повідомила про підозру російському політтехнологу Олександру Малькевичу. Було встановлено, що він займався запуском каналу “Таврія” в окупованому Херсоні. На окупованій частині Запорізької та Херсонської областей він займається створенням пропагандистських медіа. Вони “базуються ”на основі місцевих телеканалів, які захоплені або віддані окупантам.