На окупованій Херсонщині відзвітували про збір підписів на підтримку Путіна»/>

4 месяца назад 0

На окупованій Херсонщині відзвітували про збір підписів на підтримку кандидата в президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє російське прокремлівське видання.

Як зазначається, до виборчого штабу Путіна надіслали першу партію підписів, зібраних в окупованій частині Херсонської області.

Для збору голосів на Херсонщині нібито в кожному муніципальному окрузі створили стаціонарні дільниці та виїзні бригади.

Відповідно до російського закону, самовисуванцю на президентських виборах РФ необхідно зібрати на свою підтримку не менше 300 тисяч підписів виборців. Підписи на підтримку кандидата потрібно зібрати до 31 січня, щоб він зміг узяти участь у виборах.

Медіаплатформа "Вгору" не може перевірити правдивість цієї інформації через окупацію лівобережжя Херсонщини російськими військами .

Раніше повідомлялося, що в окупованому Генічеську російські окупанти відкрили перші точки виборчого штабу на підтримку кандидата в президенти РФ Путіна 23 грудня. 

У Національному спротиві заявили, що проведення виборів на окупованих територіях мають на мету продемонструвати легальність окупації, завдяки явці місцевих мешканців. 

У розвідці Великої Британії 17 грудня заявили, що російська влада може вдаватися до фальсифікацій на президентських виборах на окупованих територіях України, аби досягти “правильних” результатів, оскільки хоче створити враження легітимності російського вторгнення. 

Російська Рада федерації на засіданні 7 грудня призначила дату президентських виборів у Росії на 17 березня 2024 року. У разі перемоги на наступних виборах Путін буде президентом РФ до 2030 року.