На правобережжі Херсонщини окупанти підриваються на своїх мінах та обстрілюють власні позиції

8 месяцев назад 0

Ажіотаж, який був розгорнутий у пресі, щодо встановлення плацдармів і висадки підрозділів оборони, підірвав морально-психологічний дух окупантів.

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору”.

“У них часто виникають суперечки щодо того, чи варто просуватися вперед та відновлювати перші рубежі оборони. Саме в цих конфліктах вони дізналися, що мобілізовані військові отримують набагато більше грошей ніж ті, хто служить за контрактом. У зв'язку з цим у них розлад у підрозділах”, – додала вона.

Крім того, окупанти постійно здійснюють ротацію, тому не знають місцевості. Унаслідок цього вони підриваються на своїх же мінах, які були знесені під час підриву росіянами Каховської ГЕС.

“Військові РФ натикаються на так званий “дружній” вогонь, тому що підрозділи не обізнані між собою, не знають, хто де дислокується. Потім зверху досипають ще й Сили оборони України. Так, за минулу добу ми можемо відзвітувати про 38 знищених окупантів, а уточнені дані попередніх діб минулого тижня – це ще мінус 80 підтверджених уже ліквідованих ворогів”, – розповіла Гуменюк.

Раніше керівниця пресцентру повідомляла, що на тимчасово окупованій території Херсонської області за добу Сили оборони України знищили 63 російських військових, шість човнів, десять одиниць автобронетехніки та дев'ять великокаліберних гармат.

У тимчасово окупованих Козачих Лагерях Херсонської області виявлено підготовку до проведення зйомок російською знімальною групою пропагандистського відео за сюжетом “Знищення 150 військовослужбовців української диверсійно-розвідувальної групи в місцевому сільському будинку культури”.