На тимчасово окупованій Херсонщині особливо активно тривають навчання підлітків у “Юнарамії”

9 месяцев назад 0

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини особливо активно тривають навчання підлітків у “Юнарамії”. У Генічеську створили цей осередок мілітаризації дітей.

Про це повідомляє Центр нацспротиву.

Як зазначається, курує навчання росіянин Серафім Іванов. Його для цього привезли до України зі Санкт-Петербурга. Саме навчання проводять російські поліцаї з підрозділу “Гром-2”. 

Росіяни відповідальні за вчинення міжнародного злочину, а саме вербування неповнолітнього місцевого населення на війну проти Батьківщини, ідеться в дописі.

“Юнармія” – це мілітаристичне об’єднання школярів, створене Міністерством оборони РФ.  Участь в об’єднанні нібито добровільна, проте в більшості регіонів РФ школярів записують до лав “Юнармії” примусово, інформують у Центрі нацспротиву.

Російська пропаганда залучає різноманітні інструменти, аби вводити в оману українців у тимчасово окупованих регіонах. Медіаплатформа “Вгору” проаналізувала способи, у які росіяни пропагують “нове життя” на захоплених територіях, і те, чому вони не надто добре працюють.  

У липні окупанти обходили помешкання місцевих мешканців тимчасово окупованого Генічеська на Херсонщині. Вони перевіряли, чи підписані люди на телеграм-канали окупаційної адміністрації та на звичайні пропагандистські.