На ТОТ Херсонщини окупанти відібрали “Каховський ринок” у місцевих колаборантів

9 месяцев назад 0

Росіяни відібрали «Каховський ринок» у місцевого колаборанта Віталія Коваленка. Продавці дізналися про появу нового «директора», яким виявився херсонець Павло Ярига. Керівний склад адміністрації ринку розігнали та призначили замість них нових людей, а торговців попередили про суттєве підвищення ринкових зборів.

Про це повідомляє Центр Журналістських розслідувань.

За даними ЦЖР, про те, що на ринку облспоживспілки в Каховці російські окупанти замінили «директора», головну бухгалтерку та кількох інших ключових посадовців-колаборантів продавці дізналися на початку серпня. Їм також повідомили, що нове «керівництво» вдвічі підвищило розцінки на послуги ринку. Приміром, плата за торгове місце піднялась з 50 до 100 рублів за кв. м.

«Хто такий цей новий «директор», нам не пояснили. Про нього відомо лише те, що він останнім часом проживав у Криму, але сам із Херсона. Навіть імені його нам не сказали», – розповіли ЦЖР мешканці Каховки.

Натомість його ім’я вказане в російському державному реєстрі юросіб. Як виявилося, окупанти ще 21 липня внесли зміни в реєстраційних документах незаконно зареєстрованої ними на базі ринку юридичної особи під назвою «Предприятия потребительской кооперации «Каховский рынок» Херсонского облпотребсоюза». Тоді ж його «председателем» загарбники призначили Яригу Павла Івановича.

Як повідомляє інформаційна агенція, Павло Ярига зареєстрований ФОПом і має чималі борги. Зокрема, несплачений ним борг по єдиному соціальному внеску станом на 1 лютого 2022 року становив майже 34 тисячі гривень.

Як повідомляв ЦЖР, законний директор підприємства «Каховський ринок» Віталій Коваленко з самого початку перейшов на бік окупантів, переважно проживав в окупованому Криму і навідувався до Каховки лише час від часу, аби зібрати гроші.

Віталій Коваленко, фото ЦЖР

Ймовірно, він сам брав участь у новому поділі окупантами очолюваного ним ринку. За поки непідтвердженою інформацією, Коваленко залишив за собою контроль за невеликою частиною торгової території.

До тимчасово окупованої Каховки на Херсонщині прибули російські лікарі з однієї з лікарень Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, що підозрюється вчителька з Каховки Олена Мартинова в колабораціонізмі. Вона минулого року очолила захоплену росіянами Каховську школу №5. До повномасштабної війни Олена Мартинова працювала вчителькою англійської мови в Каховській школі №5.