На відео окупантів ідентифікували ще одну викрадену картину з Херсонського художнього музею

8 месяцев назад 0

На відео із Центрального музею Тавриди працівники музею впізнали одне з полотен провідного сучасного латвійського художника й педагога Карліса Добрайса, яке митець у 2017-му подарував Херсонському художньому музею.

Про це йдеться на сторінці музею.

Зазначається, що картина зафіксована в сюжеті двічі.

Фото Херсонського художнього музею

Карліс Добрайс (1943 р.н.). Алегорія. 2006. Полотно, олія.

«Алегорія» – це роздуми про сутність мистецтва. Персонажами картини стали учениці Добрайса, Тамара й Олена, які дійсно вправно володіли луком та стрілами, в образі старого художника майстер написав себе.

“Перед відходом із Херсона в листопаді 2022 року росіяни незаконно вивезли з художнього музею ім. О. Шовкуненка понад 11 тисяч творів мистецтва. Серед украденого – шість із семи полотен Карліса Добрайса та всі шість його графічних творів”, – йдеться в дописі.

Нагадуємо, 21 серпня працівники художнього музею впізнали з відео окупантів ще 2 твори херсонських митців, які викрали росіяни та зберігають у Сімферополі, у Центральному музеї Тавриди. Перша робота Віктора Балаша, друга – Георгія Курнаков.

“Віра в перемогу – стрижень, який мене тримає”. Читайте історію творчого спротиву художниці Оксани Оснач у матеріалі Медіаплатформи “Вгору”.