На знак солідарності з Херсоном та Україною на щоглі барку «Товариш» у Німеччині підняли Український Прапор, — ВІДЕО

2 года назад 0

Сьогодні на щоглі барку "Товариш-Горх Фок" підняли Український Прапор, який співробітники судна підняли на знак солідарності з херсонцями та з усією Україною.

Про це повідомляє Херсонська міська рада з посиланням на відео Херсонської морської академії.

"Дорогі друзі з Україні і особливо з Херсона, всі думки друзів з Німеччини зараз про вас. Щодня. Особливо невеличкої команди Горх Фока – екс-Товариша, на якому зараз ви може побачити прапор України, що майорить над Штральзундом. Найкращі побажання вам усім", — сказав Вульф Марквард.

Зазначається, що легендарний барк, довгий час був навчальним судном Херсонського морехідного коледжу, на ньому пройшли практику тисячі херсонців та українців. Зараз судно знаходиться у німецькому порту Штральзунд і наразі працює в якості музею. Активісти ведуть активну роботу, щоб повернути судно у море. «Перший рейс Горх Фока-Товариша буде в Херсон» – говорив раніше Вульф Марквард, один з керівників проекту по відродження вітрильника.

Співробітники зберігають пам’ять про херсонський період історії судна, адже саме в ці часи вітрильник здобув свою найбільшу славу – здійснював трансокеанічні рейси, перемагав в міжнародних регатах, брав участь у соціально значимих проєктах.

Зараз ведеться робота по облаштуванню галереї капітанів «Товариша» – Семена Чорного, Володимира Васильєва, Володимира Антипова, Олега Ванденка, Бориса Кісова, Володимира Полозова, Євгена Гончарова, Юрія Кущенка.

Сьогодні «Товариш» з Херсоном та з херсонцями!