Названо переможців обласного конкурсу журналістських робіт за 2019 рік

4 года назад 0

Перед початком пленарного засідання ХХХІ сесії Херсонської обласної ради Владислав Мангер вручив дипломи переможцям другого обласного конкурсу журналістських робіт «Впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади».

З 27 поданих заявок конкурсною комісією було відібрано дев’ять кращих у трьох номінаціях. Так, у номінації «Краща онлайн-публікація» впевнену перемогу здобула редактор інтернет-видання «Нижні Сірогози. City» Копенко Віта Анатоліївна зі своєю конкурсною роботою «Тавричанська ОТГ — “лакмус” успішності віддалених сільських населених пунктів Херсонщини».

Другу премію отримала журналістка національного інформаційного агентства «Укрінформ» Староселець Ірина Сергіївна за матеріал «У Херсоні поговорили про “зраду”, децентралізацію і міні-Голландію».

«Бронзова» премія у головного редактора інтернет-ресурсу «Український Південь» Григор’євої Лідії Миколаївни, публікація «Історії успіху ОТГ на Херсонщині».

У номінації «Краща публікація у друкованих ЗМІ» місця розподілились наступним чином:

перша премія у журналістки незалежної обласної газети «Новий день» Нечипуренко Олени Миколаївни, публікація «Чаплинська ОТГ: децентралізація підняла села»;
друга премія у журналістки незалежного інформаційно-економічного, культурно-просвітницького видання «Гривна» Ляшок Ольги Юріївни, публікація «Як живеш, Станіславська ОТГ?»;
третя премія у журналістки ПП «Медіа-центр «Трудова слава» Олійник Олени Миколаївни, експрес-дослідження «Четвертують, переполовинять чи “відріжуть”?».
У номінації «Кращий радіо- або відеоматеріал» перше та друге місця зайняли кореспонденти ПАТ НСТУ «Херсонська регіональна дирекція «Скіфія» Євстаф’єва Ірина Анатоліївна та Петренко Ольга Володимирівна. Третє місце у журналіста ПП «Телерадіокомпанія ВТВ плюс» Погорілого Євгена Миколайовича.

За перемогу в обласному конкурсі всіх журналістів нагороджено дипломами та грошовими преміями у розмірі відповідно до категорії: перша премія – 15 тис. грн, друга – 10 тис. грн, третя – 5 тис. грн у кожній з номінацій.

– Вітаю представників ЗМІ з перемогою у конкурсі, дякую шановним членам нашого журі за роботу та детальний аналіз кожного наданого матеріалу. Нам всім було дуже цікаво читати, дивитись та слухати про те, як реалізується реформа децентралізації у нашій області. З нового року, ви знаєте, що на нас очікують зміни у впровадженні цієї реформи, тому й цілі й завдання конкурсу будуть трохи змінені. Але тим цікавіше буде всім нам працювати, бо головний акцент залишається незмінним – це місцеве самоврядування, досягнення, досвід, проблемні питання наших громад, – зазначила голова конкурсної комісії конкурсу, заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

Також за високий професіоналізм та активну участь у проведенні обласного конкурсу журналістських робіт Почесною грамотою обласної ради нагороджено:

Лейбзона Савелія Нолєвича – голову Музиківської сільської ради;

Боянжу Валерія Марксовича – шеф-редактора газети «Гривна»;

Каменську Тетяну Олександрівну – головну редакторку ТРК «ВТВ Плюс»;

Лопушинського Івана Петровича – завідувача кафедри державного управління та місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету.

Довідка. Проведення обласного конкурсу журналістських робіт «Впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади» започатковано з ініціативи заступника голови Херсонської обласної ради Оксани Рукавішнікової 2018 року рішенням ХVІІ сесії Херсонської обласної ради VII скликання від 16 березня 2018 року № 809.