Окупаційна начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту в Голій Пристані підозрюється в пособництві РФ

8 месяцев назад 0

Начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту «військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської громади» Зої Лосєвій повідомили про підозру в пособництві державі-агресору. У цьому відділі вона працює з травня 2022 року й дотепер. 

Підозру опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

У ній ідеться, що 52-річна Зоя Лосєва на своїй посаді начальниці освіти, культури, молоді та спорту Голопристанської міськради при окупантах у червні-серпні 2022 року організувала декілька масових зібрань працівників закладів освіти, аби переконати їх підтримати окупантів. 

Також зазначається, що 22 лютого цього року вона добровільно взяла участь в організації та проведенні всеросійської акції «Лист солдату», яка спрямована на дискредитацію державної влади України та возвеличення окупаційних військ РФ.

Зоя Лосєва у Голій Пристані рік тому. Фото з пропагандистського медіа

У селі Долматівка на Херсонщині 30 березня цього року вона добровільно взяла участь в організації та проведенні всеросійської акції «Сад пам’яті» і 19 квітня — акції «День землі». Вони мали виховати в учнів патріотичне ставлення до країни-окупанта.

За вчинені дії Зої Лосєвій загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Раніше їй вже повідомляли про підозру в колабораціонізмі.

Зоя Лосєва уродженка села Новоолександрівка Херсонської області. До вторгнення росіян вона очолювала відділ освіти, культури, молоді та спорту колишньої Голопристанської райдержадміністрації.

Нагадаємо, судитимуть експоліціянта Сергія Калініна з Голопристанського райвідділу поліції ГУНП у Херсонській області за колабораціонізм. Йому винесуть вирок заочно в Херсонському міському суді.