Окупаційному директорові господарства “Асканійське” на Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонізмі

8 месяцев назад 0

Заочно повідомили про підозру в пособництві РФ фейковому керівнику дослідного господарства “Асканійське” в Херсонській області Олександру Князєву. Йому загрожує ув’язнення від 10 до 12 років із конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у грудні 2022 року 59-річний Олександр Князєв на псевдопосаді директора “Асканійського” допомагає окупантам налагодити роботу підприємства за стандартами держави-агресора з метою повної інтеграції до економічної сфери РФ.

За даними порталу YouControl, у господарстві “Асканійське” займаються вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур та інших. Також розводять велику рогату худобу. Це державне підприємство. Воно розташоване в селі Тавричанка на Херсонщині, де і проживає Олександр Князєв.

Нагадаємо, житель Каховки 45-річний Віталій Горбач очолив незаконно створене окупантами єдине муніципальне казенне підприємство «Новокаховський комунальний сервіс». Також він балотується в депутати Новокаховського муніципального округу від партії держави-агресора «Єдиної Росії».