Особливі діти оздоровлюються на херсонському курорті

6 лет назад 0

Вже другий рік поспіль Херсонська міська громадська організація «Центр сімейної реабілітації дітей-інвалідів «Софія» організовує відпочинок для дітей у курортному місті Скадовськ. Згідно з розпорядженням міського голови Володимира Миколаєнко, дітей прийматиме готель «Амалія», який розташований на березі Чорного моря. З міського бюджету на кожну родину виділено по 10 500 гривень.

«Ми оздоровлюємо наших дітей вже 10 років. Раніше нам допомагали міські спонсори та організації. Першою міську програму відпочинку випробувала організація «Сонячні діти» у 2016 році. Послухавши позитивні відгуки, ми вирішили також спробувати», — розповіла директор центру Ольга Цілинко.

Відомо, що минулого року діти з батьками відпочивали два тижні. Окрім харчування та проживання, надавалися безкоштовні квитки на культурні заходи. Також Ольга Цілинко додала, що не усі заклади підходять для оздоровлення, адже більшість дітей на візочках і тому потрібні належні умови. Саме тому організація займає перші два поверхи.

Найчастіше дитину супроводжує один представник родини, але все залежить від стану здоров`я. Цього разу на курорт поїдуть двадцять сімей. Щодо транспорту, то організацію забирають з міста і привозять на територію готелю. Дирекція центру сподівається, що належний відпочинок допоможе дітям набратися сил, щоб плідно працювати цілий рік.

Автор: Поліна Дайнега