Отримати безкоштовну правову допомогу можна через Інтернет

6 лет назад 0

На жаль, часто громадяни стикаються з проблемами юридичного характеру, проте не мають можливості отри мати кваліфіковану підтримку. Особливо це стосується представників так званих соціальних категорій.

У таких випадках чи не єдиним виходом для них стають центри безоплатної правової допомоги. Саме завдяки їм можна одержати необхідну інформацію, роз’яснення і консультації (первинна правова допомога), а також забезпечити представництво своїх інтересів у суді, в інших органах влади, одержати послуги зі складення документів процесуального характеру (вторинна правова допомога).

Із запровадженням Інтернет-системи iGov ( https://igov.org.ua/ ) скористатися такою допомогою стало набагато простіше. На цьому порталі доступні онлайн-послуги з отримання безоплатної правової допомоги як первинної (https://igov.org.ua/service/353/general), так і вторинної (https://igov.org.ua/service/348/general ).

Нескладні покрокові інструкції, що містяться на сайті, дозволяють зручно користуватися цим онлайн-сервісом. Так, для замовлення послуги потрібно пройти кілька етапів, зокрема обрати область та населений пункт, пройти авторизацію і заповнити форму, вказавши відповідний місцевий центр надання правової допомоги, власні контактні дані та вид необхідної послуги. Після цього заявка буде прийнята в роботу.