Підозрюється в колабораціонізмі мешканець Херсонщини: під час окупації працював кінологом у виправній колонії

9 месяцев назад 0

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури жителю Херсонщини повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Експрацівник Голопристанської виправної колонії після повномасштабного вторгнення РФ перейшов на бік ворога.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, у липні 2022 року чоловік добровільно погодився на пропозицію окупантів служити в незаконно створеній установі «Голопристанская исправительная колония №7».

“Він працював старшим інструктором-кінологом. До жовтня 2022 року чоловік організував роботу кінологічного підрозділу та займався дресуванням службових собак для охорони установи виконання покарань”, – йдеться в дописі.

Підозрюваний переїхав до міста Бровари Київської області, зареєструвавшись як внутрішньо переміщена особа. Чоловік отримував усі належні переселенцям виплати. Проте його виявили та затримали правоохоронці.

Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Фото зі сторінки Офіса Генерального прокурора

У Херсоні Служба безпеки України затримала пособника росіян. Ним виявився місцевий житель, який у період окупації обласного центру погодився очолити юридичний відділ “Державного унітарного підприємства «Пошта Херсон»” РФ.

Російським військовим Віктору Бедрику та Олександру Чичкану оголосили підозри в жорстокому поводженні з цивільним населенням, що проявилося в незаконному увʼязненні та катуванні. У Херсоні минулого року Бедрик і Чичкан затримали щонайменше 11 людей у підвалі апеляційного суду.