Підозрюється в колабораціонізмі окупаційна начальниця відділу культури в Чаплинці на Херсонщині»/>

5 месяцев назад 0

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі 40-річній Кристині Іноземцевій, яка очолила окупаційний відділ культури, туризму, молодіжної політики та спорту Чаплинської громади на Херсонщині.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” із посиланням на текст підозри. 

У Чаплинці, починаючи з травня 2022 року, жінка добровільна обійняла окупаційну посаду “начальниці відділу культури, туризму, молоді, політики та спорту Чаплинської ВЦА”, що функціонував за законодавством РФ.

На цій посаді вона займалася підготовкою до культурно-масових заходів із використанням тематики держави-агресора РФ, незаконно розпоряджалася майном, наймала персон до окупаційного відділу.  

Як вказано в підозрі, Кристина Іноземцева народилася в Генічеську й зареєстрована в селищі Чаплинка.

За даними ЦЖР, до повномасштабного вторгнення Росії Кристина Іноземцева працювала в Чаплинському культурно-творчому центрі завідувачкою сектору культурно-дозвільної діяльності, а з 15 березня 2021 року виконувала обов’язки його директора. 25 серпня 2022 року вона отримала російський паспорт.

Фото ЦЖР

Чаплинська селищна громада Каховського району перебуває під окупацією російських військ із лютого 2022 року. Раніше СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі Сергію Березіну, який очолює в селищі відділення поліції. Він причетний до масових викрадень і катувань місцевих жителів. Судитимуть громадянина РФ Олександра Хлюстова, який очолює окупаційну адміністрацію Чаплинки. У травні колишнього окупаційного голову селища Атома Мірібяна заочно засудили до 10 років позбавлення волі.