Підозрюється у пособництві РФ та крадіжці власник херсонського інтернет-провайдера SkyNet

9 месяцев назад 0

Служба безпеки України повідомила про підозру власнику херсонського інтернет-провайдера SkyNet Дмитру Гудзю в пособництві державі-агресору та крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому загрожує позбавлення волі на строк на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, він встановив контакт із росіянами не пізніше 30 квітня 2022 року. Дмитро Гудзь домовився про перепідключення SkyNet на Росію з її представниками в Херсоні та гендиректором кримського провайдера «Міранда».Також він наказав підлеглим під'єднати до інтернету місця базування російських окупантів у Херсоні — в «Епіцентрі» на вулиці Нафтовиків та «школі міліції» на Кольцова.

Крім того, Гудзь із невідомими слідству поплічниками обікрали фірму «Телесвіт», що входила до групи компаній провайдера «Воля». Вони вкрали 28 комутаторів на суму 43 тисячі 886 гривень, які потім були знайдені в офісі SkyNet.

Також він забезпечував перенаправлення через Крим інтернет-трафіку на тимчасово окупованій території Херсонщини, ідеться в дописі.

Нагадаємо, судитимуть мешканця Каховки 57-річного Олександра Ларченка. Він у травні 2022 року перейшов на бік ворога та очолив телерадіокомпанію «Рубінтелеком». Ларченко забезпечував підключення до інтернету приміщення окупаційної влади та військових об’єктів на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Також він налаштовував комп’ютерну техніку окупантів та наймав персонал до телерадіокомпанії.