Плацдарм у Кринках став однією з найбільших пасток для РФ за всю війну – BILD»/>

4 месяца назад 0

Плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.

Про це пише старший редактор відділу Політики безпеки та конфліктів  BILD Юліан Репке.

Він зазначає, що наразі близько 300 українських солдатів утримують зруйноване село Кринки на лівому березі Дніпра. Водночас площа плацдарму не перевищує один кв. км, а Кремль посилає туди все нові й нові колони бронетехніки, "не розуміючи, що вони потрапляють у пастку, оскільки ЗСУ обстрілюють їх із правого берега".

"Чого росіяни не розуміють або не хочуть зрозуміти: вони потрапляють в одну з найстрашніших пасток за всю війну. Українська армія створила непробивний оборонний щит навколо своїх відважних воїнів на південному березі Дніпра. За допомогою дронів-камікадзе, західної високоточної артилерії та засобів РЕБ вони вже майже три місяці відбивають кожну хвилю російських атак", – пише Репке.

За його підрахунками, за час оборони Кринків знищено 153 одиниці бронетехніки ЗС РФ. Серед них 19 танків, 58 БТР, 35 армійських вантажівок, 12 РСЗВ і шість САУ. Україна втратила 31 одиницю бронетехніки, 16 із яких – артилерійські системи.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. Проте в грудні почали з'являтися інтерв'ю українських військових щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини.

21 грудня офіцер однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині, розповів, що глобальних успіхів на цьому напрямку немає, адже в окупаційних військ більше артилерії й технічних засобів.

У недавньому звіті Інституту вивчення війни (ISW) йдеться про те, що російські джерела продовжують скаржитися на постійні проблеми з командуванням і зв’язком, які погіршують боєздатність Росії.      

Речниця ОК«Південь» Наталія Гуменюк днями розповіла, що наразі для Збройних Сил України просування  на лівобережжі Херсонщини не є пріоритетом.